ponedeljak, 28. septembar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Oblačno.
Oblačno.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 52%
Brzina vetra: 6 m/s IJI
 

Seminar za izvoznike

Seminar za izvoznike

Regionalna privredna komora Kruševac, u saradnji sa Privrednom komorom Beograda organizovala je seminar o temi „GOST – R standard kao neophodnost pri izvozu roba i usluga na tržište Carinske unije – Ruske Federacije, Belorusije i Kazahstana“.

Seminar je namenjen predstavnicima privrednih društava i preduzetnicima iz Rasinskog okruga, istakla je sekretar Odbora za sistemska pitanja i ekonomske odnose sa inostranstvom Regionalne privredne komore Aleksandra Aleksić.

Polaznici obuke upoznati su sa GOST – R standardima, a predavanje je održao Radojica Filipović iz firme „eR-De dijagnostika“, ovlašćene od Ruske Federacije za sertifikaciju na prostorima bivše Jugoslavije. Samostalni savetnik u Privrednoj komori Beograda Vesna Vučićević podseća, da je seminar organizovan širom Srbije i regiona.

U statističkom pregledu spoljnotrgovinske razmene iznet je podatak, da je, u 2013. godini, izvoz iz Rasinskog okruga u Rusku federaciju, kao najatraktivniju destinaciju u tom pogledu, dostigao 30, 2 miliona dolara. Učesnicima obuke prezentovan je i Sporazum o slobodnoj trgovini između Ruske Federacije i Srbije.

Povezano