ponedeljak, 28. septembar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Oblačno.
Oblačno.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 52%
Brzina vetra: 6 m/s IJI
 

Pred treći Međunarodni sajam vina

Pred treći Međunarodni sajam vina

Povodom trećeg Međunarodnog sajma vina koji će se u Aleksandrovcu održati 2. i 3. maja u Aleksandrovcu, danas je održana konferencija za novinare. O sadržaju programa, novinare je upoznao predednik opštine Aleksandrovac i organizacionog odbora manifestacije dr Jugoslav Stajkovac.

U Župi se proizvodi najkvalitetnije vino, i želja svih nas u opštini je da njegov kvalitet predstavimo i inostranim kucima, rekao je predsednik opštine Aleksandrovac i predsednik organizacionog odbora manifestacije dr Jugoslav Stajkovac predstavljajući program manifestacije koja počinje 2. maja defileom svih učesnika ispred fontane vina.

25. i 26. aprila biće ocenjivana vina od strane naših vrhunskih stručnjaka  za enologiju, na čelu sa prof. dr Slobodanom Jovićem, nakon čega će biti uručena priznanja najboljima. Drugi dan sajma biće takođe sadržajan, kaže Stajkovac.

Inače, biće izloženo preko 150 vina najboljeg kvaliteta, a učestvovaće vinari iz Makedonije, Crne Gore, Grčke, Španije, alli i domaće „Vino Župa“ i „Rubin“, kao i veliki broj manjih vinarija.

Povezano