subota, 4. decembar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
2°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 3 m/s ZJZ
 

Važnost zaštite voda

Važnost zaštite voda

U osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Kruševcu, povodom Svetskog dana voda 22. marta, predavanje „Vodni resursi“, o vodama, njihovom značaju, ugroženosti i zaštiti, održao je asistent na katedri za hidrotehniku i ekološko inžinjerstvo, Građevinskog fakulteta u Beogradu Dušan Kostić.

Ovaj značajan datum obeležava se sa zakašnjenjem zbog centralne manifestacije kojom su učenici Biološke sekcije škole „Dositej Obradović“ 22. marta obeležili Međunarodnog dana šuma. U ovoj kruševačkoj osnovnoj školi obeležavaju sve važne ekološke datume i trude se da bude organizovano na pravi način, rekla je profesorka Vesna Živković. Cilj današnjeg predavanja je upoznavanje sa osnovama hidrološkog ciklusa, bilansom vode na zemlji, zagađenju i upotrebi vode u Srbiji.

Skup koji je počeo prigodnim programom đaka, pozdravila je ekokoordinator ove škole profesor biologije Vesna Živković, a među prisutnima su bili i gosti, ekokoordinatori iz ostalih kruševačkih osnovnih i srednjih škola.

Predavanju u školi „Dositej Obradović“, koji je počeo prigodnim programom đaka, prisustvovali su i gosti, ekokoordinatori iz ostalih kruševačkih osnovnih i srednjih škola.

Povezano