ponedeljak, 25. januar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
4°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 55%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Radovi na rekonstrukciji i proširenju fabrike vode u Majdevu pri kraju (VIDEO)

Radovi na rekonstrukciji i proširenju fabrike vode u Majdevu pri kraju (VIDEO)

Radovi na rekonstrukciji i proširenju fabrike vode u Majdevu su pri kraju. U sredu će zbog završnih radova od 7 i 30 do 15 i 30 bez vode će ostati neka seoska i prigradska naselja.

U okviru rekonstrukcije i proširenja fabrike vode u Majdevu u sredu će se izvoditi radovi na ugradnji stanice za ugljen dioksid u cev sirove vode u koju dolazi voda iz akumulacionog jezera Ćelije. Prema najavama iz Javnog komunalnog preduzeća Vodovod zbog ovih radova bez vode će u sredu ostati sela duž puta od Majdeva do Lipovca, sela sa desne strane Rasine do Parunovca, sela sa leve strane Zapadne Morave, sela duž puta Čitluk – Globoder, sela dužžupskog puta od Begovog brda do Velike Vrbnice, kao i prigradska naselja Šumice, Mudrakovac, Malo Golovode, Prnjavor i Pejton. Prema rečima direktora JKP Vodovod Milutina Tasića dok traju ovi radovi Kruševljani će se snabdevati iz rezervoara u Majdevu i rezervoara na Bagdali.

Jedan od ciljeva rekonstrukcije fabrike za preradu pijaće vode je obnavljanje celokupne procedure za proizvodnju u samoj fabrici, kao i povezivanje opštine Ćićevac i Varvarin na vodovodnu mrežu. Radovima će kapacitet fabrike u Majdevu biti proširen sa 500 na 1000 litara vode u sekundi. Projekat proširenja i rekonstrukcije fabrike vode finansijski je podržan iz EU sa preko 7 miliona evra.

Povezano