nedelja, 5. decembar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 65%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Iz Gradske toplane: Grejanje do 22. aprila (VIDEO)

Iz Gradske toplane: Grejanje do 22. aprila (VIDEO)

Iako se grejna sezona kalendarski  završava 15. aprila,  zbog vremenskih uslova i najavljenih dnevnih temperatura ispod proseka za ovo doba godine, iz Gradske toplane najavljuju da će produžiti distribuciju toplotne energije potrošačima  do 22. aprila, odnosno dokle to vremenski uslovi budu diktirali. Sa nabavkom energenata za narednu sezonu krenuće se polovinom maja.

Za nama je blaga zima, ali meteorolozi najavljuju narednih nedelju dana hladnije vreme sa temperaturama ispod proseka za ovo doba godine. Direktor Javnog preduzeća Gradska toplana Dragan Azdejković objašnjava, da iako se grejna sezona kalendarski završava 15. aprila, zbog vremenskih uslova ne mogu se strogo pridržavati datuma, pa će biti radijatori u stanovima biti topli  i nakon ovog datuma.

Što se energenata tiče, Azdejković ističe da je Toplana imala dve solidne sezone, ali očekuju da će naredna biti bolja.

Direktor Javnog preduzeća Gradska toplana Dragan Azdejković objašnjava da su nedostatak energenata premostili kupovinom određene količine mazuta za naredni period. Toplana od energenata koristi gas, mazut i lako lož ulje, ali ugalj čini 80 odsto energenata zbog čega će Gradska toplana obaviti razgovore sa rudnicima kako bi obezbedila direktno snabdevanje. Očekuju da će već polovinom maja krenuti sa nabavkom energenata za narednu grejnu sezonu.

Povezano