nedelja, 19. januar 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 3 m/s SZ
 

Kruševljani na Film fest Drezdenu (VIDEO)

Kruševljani na Film fest Drezdenu (VIDEO)

Film „Kako sam ostao bez krila“ Ivana Tasića, nakon učešća na više od 30 festivala širom sveta i brojnih nagrada i priznanja, biće prikazan i na internacionalnom festivalu kratkog filma – Film fest Drezden.

Ovaj film se nalazi u selekciji „Panorama“ i tokom festivala biće prikazan čak tri puta. Sva tri prikazivanja pratiće i diskusije u kojima će učestvovati reditelj, Ivan Tasić, i glumica koja tumači glavnu žensku ulogu, Katarina Gajić, studentkinja glume u Pragu. Ovo dvoje mladihumetnika imaće priliku da učestvuju i u brojnim događajima namenjenim filmskim stvaraocima, na kojima će čuti svetski priznate filmske velikane i raditi sa autorima iz više od 20 zemalja.

Film Fest Drezden svakog aprila prikazuje najbolje kratke filmove iz celog sveta, okupljajući više od 16.000 gledalaca. Centralno mesto programa zauzimaju internacionalni i nacionalni takmičarski program, koji obuhvataju 10 selekcija sa više od 70 filmova. Najbolji filmovi bivaju nagrađeni prestižnim Zlatnim konjanikom i novčanim nagradama. Nakon festivala sledi internacionalna turneja u Americi, Francuskoj, Češkoj, Rusiji, Kini, Australiji i Kanadi.

Odlazak na festival omogućila je European cultural fondation, a ekipa filma se zahvaljuje i svima bez kojih ovaj put ne bi bio moguć: Školi stranih jezika „Speak“, Duropack-u Kruševac, Specijalnoj bolnici Ribarska Banja i Asocijaciji mladih iz Kruševca.

How I Lost My Wings from altcine on Vimeo.

Povezano