nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Samo trećina auto škola na teritoriji Rasinskog okruga nastavila sa radom (VIDEO)

Samo trećina auto škola na teritoriji Rasinskog okruga nastavila sa radom (VIDEO)

Zbog primene novih zakonskih propisa o bezbednosti u saobraćaju u Auto školama smanjen je broj kandidata, a samo trećina auto škola na teritoriji Rasinskog okruga nastavila je sa radom, dok su ostale zatvorene.

Novi propisi koji se tiču Zakona o saobraćaju i bezbednosti na putevima doneli su nove odredbe koje obavezuju i auto škole i kandidate. Zbog nemogućnosti da se ispune svi traženi uslovi, dve trećine auto škola sa teritorije Rasinskog okruga prestalo je sa radom. Zbog obaveze da auto škole imaju u vlasništvu 19 vozila različitih kategorija, kandidati koji žele da polažu za E, D ili F kategoriju, auto školu moraju da potraže van teritorije Rasinskog okruga, ističe Dragan Jevtić iz auto škole Start u Kruševcu.

Zakonom je propisana minimalna cena polaganja za najtraženiju B kategoriju i iznosi 69 hiljada dinara. Po novim propisima budući vozači dvotočkaša moraće da polažu vozački ispit za upravljanje mopedima, a cena ovog ispita kreće se oko 27 hiljada dinara.

Inače, komplenta obuka za najtraženiju B kategoriju, podrazumeva  40 časova teorijske nastave, polaganje test, pa tek nakon položene teorije izlazak na praktični deo obuke. Kompletna obuka može se završiti za 90 dana.

Povezano