nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Oblačno.
Oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

Predstavljen Plato projekat (VIDEO)

Predstavljen Plato projekat (VIDEO)

U Regionanoj privrednoj komori Kruševac održana je prezentacija na temu „Implementacija projekta PLATO SRBIJA 3″ na teritoriji Rasinskog okruga“. Plato projekat predstavlja uspešnu praksu razmene informacija, znanja i iskustva među projektnim partnerima, velikim, srednjim i malim preduzećima.

Projekat doprinosi poboljšanju poslovanja malih preduzeća, ostvarivanje boljih poslovnih rezultata i uspostavljanje kontakata s privrednim subjektima u zemlji i inostranstvu. Evropska mreža „Plato“ nastala je devedesetih godina u Belgiji, a danas obuhvata preko 8.500 malih i srednjih  i preko 700 velikih privrednih društava iz 17 evropskih zemalja. Evropska komisija izabrala je mrežu „Plato“ kao jednu od najboljih za program obuke kadrova, a ovaj projekat jedan je od najuspešnijih u doprinosu zapošljavanju i ukupnom privrednom razvoju zemalja članica, navodi nacionalni koordinator projekta „Plato Srbija“ Aleksandar Nikolić.

Ovm prezentacijom nastavljena je saradnja Privredne komore Rasinskog okruga sa Privrednom komorom Srbije, istakao je predsednik kruševačke komore Predrag Vukićević.

Pored predstavnika sektora malih i srednjih privrednih društava i preduzetnika Rasinskog okruga, skupu je prisustvovao i sekretar Odbora za mala i srednja preduzeća Privredne komore Srbije dr Aleksandar Gračanac.

Povezano