nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

TURO Župa: Apel da se problemi rešavaju preko institucija sistema (VIDEO)

TURO Župa: Apel da se problemi rešavaju preko institucija sistema (VIDEO)

U prostorijama kruševačkog sindikalnog veća održan je danas sastanak radnika turističko ugostiteljkog preduzeća Župa i poslovodstva. Povod je bilo višemesečno kašnjenje plata a sastanku su prisustvovali predsednik republičkog odbora sindikata radnika ugostiteljstva i turizma Radan Milovanović i predednik gradskog Veća Milenko Mihajlović

Epilog višegodišnje poslovne drame u TURO ŽUPI može se razrešiti samo isplatom zaostalih zarada, bio je jedinstveni stav većine zaposlenih u ovom kruševačkom preduzeću. Posla ima, u opštem je  interesu da kolektiv radi  pod uslovom da se ispoštuje izvršno rešenje inspekcije rada kaže predsednik odbora samostalnog sinikata Miroslav Lukić.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Odbora Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije radnika u turizmu i ugostiteljstvu Radan Milovanović.

Menadžement Turističko ugostiteljskog preduzeća ŽUPA odpoštovaće odluku inspekcije rada i sudsko izvršno rešenje , rekao je na sastanku generalni direktor Aleksandar Baraga, a apel da se problemi rešavaju u ovom kolektivu prevashodno preko institucija sistema uputio je i predsedavajući skupa, predsednik kruševačkog sindikalnog veća Milenko Mihajlović.

Povezano