utorak, 24. novembar 2020.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
5°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 80%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

Radni sastanak pred posetu privredne delegacije Azerbejdžana (VIDEO)

Radni sastanak pred posetu privredne delegacije Azerbejdžana (VIDEO)

Povodom najavljene posete privredne delegacije Azerbejdžana Rasinskom okrugu u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac održan je radni sastanak sa predstavnicima većeg broja ovdašnjih preduzeća. Susreti se očekuju krajem aprila i najavljeni razgovori  privrednika imaju za cilj privlačenje direktnih investicija odnosno jačanje spoljnotrgovinske saradnje.

Bileteralni odnosi Srbije i Azerbejdžana podignuti su na nivo strateškog partnerstva a uzajamne posete predsednika država dale su širok osnov za unapređenje ukupne saradnje. Pored međudržavnih sporazuma i ugovora, impuls privrednoj saradnji daje i Azerbejdžansko-srpska komercijana i ekonomska komora  sa kojom je kruševačka već ostvarila kontakte i saradnju – istaknuto je na sastanku.

Azerbejdžan je država sa značajnim  poslovnim potencijalima i najavljeni susreti privrednika imaju za cilj privlačenje direktnih investicija odnosno jačanje spoljnotrgovinske saradnje.

Radnom sastanku u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac prisustvovali su predstavnici Industrije 14.oktobar, FAM-a, RUBIN-a , Hemijske industrije Župa, Prve petoletke, Brami i drugih.

Povezano