petak, 7. avgust 2020.

Kruševac
petak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
17°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 93%
Brzina vetra: 0 m/s JI
 

Situacija u Đunisu kritična (VIDEO)

Situacija u Đunisu kritična (VIDEO)

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić i ministar poljoprivrede Dragan Glamočić u pratnji gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića obišli su ugroženo područje u Đunisu. Đunis jeste potencijalno najugroženija teritorija  u Srbiji, gde je potencijalno ugroženo 27 domaćinstava, rekao je obilazeći poplavljena domaćinstva načelniki Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić, ocenjujući kao najbolju  saradnju lokalne samouprave Kruševac i državnih organa.

Južna Morava se izlila i zapretila meštanima u Đunisu. Iz bezbednosnih razloga evakuisana je stoka, ali meštani, čije su kuće ugrožene, za sada odbijaju da se privremeno isele.

Voda kod Đunisa konstantno raste oko 2 santimetra na sat, a na terenu su članovi Štaba za vanredne situacije, vatrogasne i ekipe saobraćajne i komunalne policije, kao i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić. Situacija se prati i vrlo je ozbiljna, ističe načelnik Odeljenja za kontrolu rada vatrogasno – spasilačkih jedinica Vladimir Plemić.

Zbog toga što meštani, čije su kuće ugrožene, uporno neće da se evakuišu, dovode u opasnost i spasioce, naglašava Plemić

Putni saobraćaj na magistralnom putu koji, preko Đunisa, ide prema Nišu, do daljeg je u prekidu, a sve pomenute službe su na terenu, situacija se prati i preduzimaju sve potrebne radnje.

Povezano