ponedeljak, 24. februar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Voda sa sistema Ćelije hemijski i mikrobiološki ispravna (VIDEO)

Voda sa sistema Ćelije hemijski i mikrobiološki ispravna (VIDEO)

Zbog obilnih padavina u proteklih nekoliko dana, kruševački Zavod za javno zdravlje vrši pojačanu kontrolu ispravnosti vode na teritoriji grada Kruševca. Sve dosadašnje analize pokazuju da je voda sa sistema Ćelije hemijski i mikrobiološki ispravna.

I pored padavina i porasta nivoa jezera, kvalitet vode sa sistema Ćelije ostao je isti, a sve dosadašnje analize pokazuju ispravnost, kaže specijalista higijene u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje dr Slađana Stanić.

Usled  pucanja glavne cevi na seoskom vodovodu, žitelji Velikog Šiljegovca vodom za piće snabdevaju se sa cisterni a sanacija kvara je u toku. Slična situacija je i na području Kaonika i Đunisa gde je poplavljen veliki broj bunara, pa će do povlačenja vode meštani ovog kraja vodu za piće koristiti iz cisterni.

U ovim mestima, Zavod će kontrolisati ispiranje i dezinfekciju sistema, odnosno čišćenje bunara a tek nakon ispravnih analiza voda će moći da se koristi za piće i pripremanje hrane.

Kako saznajemo u Mesnoj zajednici u Velikom Šiljegovcu, otklonjen je kvar na lokalnoj vodovodnoj mreži, ali voda nije za piće, već samo za tehničku upotrebu. Zavod za javno zdravlje u Kruševcu, uzorkovao je vodu i očekuju se rezultati analize.

Povezano