nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 98%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Dunav osiguranje: Povećan broj osiguranika u oblasti poljoprivrede (VIDEO)

Dunav osiguranje: Povećan broj osiguranika u oblasti poljoprivrede (VIDEO)

Glavna filijala u Kruševcu kompanije Dunav osiguranja, tradicionalno osigurava poljoprivredne kulture i proizvođače rizika od grada i životinje od rizika od uginuća i dopunskih rizika koji prate tu vrstu osiguranja. U zadnjih par godina, zahvaljujući uspešnoj saradnji, lokalne samouprave subvencionišu ovu vrstu osiguranja, što je doprinelo znatnom povećanju osiguranika, kaže direktor glavne filijale Dunav osiguranja u Kruševcu Branimir Džodić.

Zahvaljujući subvenciji lokalne samouprave, u toku prethodne godine preko 550 poljoprivrednika je sklopilo tu vrstu osiguranja,  a s obzirom na to da smo na početku sezone sada imamo oko 120 osiguranika, kaže direktor Glavne filijale u Kruševcu kompanije Dunav osiguranja, Branimir Džodić, dodajući da su naša područja vrlo izložena riziku od grada posebno ona koja gravitiraju ka Kopaoniku i Željinu.

Prema podacima filijale, u Rasinskom okrugu najviše se osiguravaju ratarske kulture, jagode, maline, zatim kupine, grožđe i sadni materijal, odnosno, kalemovi. Iznos premije, odnosno osiguranja zavisi od nekoliko faktora, od kojih je najvažniji – lokacija osigurane kulture, kao i vrste i prinosa  i očekivane tržišne cene za osiguranu kulturu.

Povezano