nedelja, 29. novembar 2020.

Kruševac
nedelja
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vetra: 0 m/s Z
 

“14. oktobar“ proizvodi za Kineze (VIDEO)

“14. oktobar“ proizvodi za Kineze (VIDEO)

Rukovodstvo Industrije 14.oktobar potpisalo je ,prošle subote , ugovor sa kompanijom KSI AN iz kineskog grada Hu JAN  o poizvodnji čeličnih stubova,što je ,po najavama iz ovog kruševačkog preduzeća početak značajnije i obimnije poslovne sradanje sa kineskim partnerima. Ugovor vredan 970 hiljada dolara,potpisao je izvršni direktor Industrije Dragiša Ivanović.

Prošle subote potpisani ugovor sa kompanijom KSI AN na izvestan način otklanja dilemu o  tržišnoj poziciji i uopšte tržišnim potencijalima kruševačkog 14. oktobra jer ugovor od  970 hiljada dolara, kažu u ovom kolektivu ,zapravo otvara  vrata značajno većim poslovima. Potencijalno radi se o ugovorima vrednim 15 miliona evra što svakako ovoj  kruševačkoj fabrici donosi neophodnu poslovnu stabilnost i čini je prihvatljivim parterom u širem i bližem okruženju. Naravno zaključeni ugovori a potom i pokrenuti razgovori o nastavku saradnji su nastavak ili rezultat prethodnog poslovanja sa partnerima iz Kine.

Kompanije KSI AN je ranije, na vojnom programu  sarađivala sa 14.oktobrom i spremna je da poslovanje prenese na civilni sektor,potvrdio je nakon razgovora u Kini , izvršni direktor Industrije  Dragiša Ivanović,  a o poverenju koje ima u kruševačke partnere govori i da je sastavni deo ugovora  avansiranje proizvodnje čime se zapravo otklanja pitanje realizacije zapšočetih poslova.

U ovom kruševačkom preduzeću sa mnogo više optimizma dočekuju naredne poslovne kvartale. Realna su očekivanja da se u narednim danima zaključe ugovore o poslovno tehničkoj saradnji  sa više srpskih rudnika, između ostalog Kolubarom i Borom o remontu građevinskih mašina a u završnoj su fazi i pregovori sa Kostolcem o poslu vrednom oko 280 miliona dinara.

Dobra vest je da su javna komunalna preduzeća u Beogradu i Šabcu prihvatila ponudu  za kupovinu  konterejnera iz kruševca,  a u toku su pregovori sa preduzećima u Crnoj Gori i Bosni i Hecegovini.Takođe je i Ministarstvo odbrane,nakon tendera, potpisalo ugovor o remontu mašina uz garancije SDPRa i Kaminsa.

U izjavi za TANJUG, generalni direktor Industrije Dragi Nestorović je naglasio da je  ovogodišnji plan proizvodnje milijardu i 200 miliona dinara i da posao sa, pre svega kineskim partnerima, vraća  optimizam kada je reč o tržišnim kvalitetima ovog kruševačkog preduzeća.

Povezano