ponedeljak, 28. septembar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 52%
Brzina vetra: 4 m/s IJI
 

Henkel izveštava o dobrom početku fiskalne 2014.

Henkel izveštava o dobrom početku fiskalne 2014.

Multinacionalna kompanija Henkel ostvarila je u prvom kvartalu ove godine organski rast prodaje od 4,3 odsto, povećanje profita za 3,3 a neto prihoda od 13 odsto na globalnom tržištu. Sva tri sektora beleže profitabilni trend rasta, navodi se u saopštenju za javnost.

Deterdženti i kućna hemija ostvarili su rast prodaje od 6 odsto i sektor je koji je dodatno ojačao poziciju na tržištu, rast u sektoru kozmetike od  tri odsto veći je od razvoja na relevantnim tržištima, a uspešan početak godine evidentiran je i u programu adhezivne tehnologije sa rastom organske prodaje od 4,1 odsto. Kao posledica kursnih razlika u ovom periodu, evidentiran je pad prihoda od prodaje za 2,6 odsto.

Uprkos teškom tržišnom okruženju, Henkel beleži dobar početak fiskalne 2014. i  Kompanija je sa realnim izgledima da u ovoj godini poveća ukupni obim prodaje za pet odsto, ocena je menadžementa.

Kompanija Henkel zapošljava 47 hiljada radnika u 135 zemalja.U Srbiji posluje pod imenom Henkel Srbija od 2002. godine, a fabrika u Kruševcu jedna je od najboljih u sektoru- deterdženti i kućna hemija.

Povezano