ponedeljak, 28. septembar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
20°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 53%
Brzina vetra: 3 m/s IJI
 

Prezentacija Envipaka u Regionalnoj privrednoj komori (VIDEO)

Prezentacija Envipaka u Regionalnoj privrednoj komori (VIDEO)

U Regionalnoj privrednoj komori u Kruševcu, u organizaciji Odbora za ekologiju i zaštitu životne sredine, održana je prezentacija Envipaka, specijalizovanog nacionalnog operatera za upravljanje opasnim i neopasnim otpadom

Osnivač Envipaka je Galenika Fitomarmacija, sa ciljem da se uspostavi sistem za sakupljanje i zbrinjavanje ambalaže od sredstava za zaštitu bilja na teritoriji Republike Srbije, a namera je smanjenje količine generisanog otpada, očuvanje prirodnih resursa i usposavljanje optimalnog upravljanja ambalažnim otpadom u skladu sa najboljim iskustvima zemalja Evropske unije i sveta.

Prezentaciju je otvorio direktor glavnog operatera za upravljanje ambalažnim otpadom, Ekostar pak-a Vojislav Stanković, istakavši primere dobre prakse u okruženju. O odgovornosti svih subjekata u lancu i kontrolisanom putu ambalaže – kao osnovnom načelu Envipaka, govorio je direktor Aleksandar Šošević.U prezentaciji je učestvovala i saradnik Envipaka Maja Baltić a o značaju ove saradnje govorila je sekretar Odbora za ekologiju i zaštitu životne sredine Nevenka Đorđević.

Prezentaciji su prisustvovali profesori i učenici Hemijsko-tehnološke škole u Kruševcu, budući tehničari za biotehnologiju.

Povezano