subota, 24. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Radnici Kruševac puta od nedelje u štrajku (VIDEO)

Radnici Kruševac puta od nedelje u štrajku (VIDEO)

Zbog četvoromesečnog  kašnjenja plata i neisplaćenih regresa za prethodne tri godine, radnici putarskog preduzeća KRUŠEVACPUT stupiće od naredne nedelje, 19. maja, u generalni štrajk, saopštili su organizatori  obustave rada. Radnici će se vratiti na posao kada se isplate zaostale zarade i utvrdi zakonitost rada većinskih vlasnika, kažu u odboru samostalnog sindikata.

Čaša se prelila kaže predsednik odbora samostalnog sindikata Marjan Milojević, kada  je većinski vlasnik Kruševacputa Branko Miljković inače  vlasnik više putarskih i građevinskih firmi u Srbiji, skinuo  sa računa preduzeća sva sredstva koja im je uplatila Direkcija za puteve za obavljene poslove.

Ovo je još jedan slučaj nekorektne privatizacije i tražiće se  da se pored isplata plata preispita rad i poslovanje većinskih vlasnika Kruševacputa, kažu u sindikatu

Generalni direktor Kruševacputa  Nemanja Pešić, koji je inače, kažu u sindikatu, pod pristiskom potpisao odluku o  transferu para iz ovog u neko drugo preduzeće u vlasništvu Branka Miljkovića, nije danas bio  spreman razgovor na tu temu.

Inače o situaciji u Kruševacputu organizatori štrajka su danas  informisali gradonačelnika Kruševca Dragog Nestorovića.

Povezano