subota, 27. februar 2021.

Kruševac
subota
Oblačno.
Oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 60%
Brzina vetra: 6 m/s SZ
 

Gradski štab za vanredne situacije o posledicama nevremena

Gradski štab za vanredne situacije o posledicama nevremena

Prema informacijama Gradskog štaba za vanredne situacije, na području Kruševca olujni vetar i kiša nisu stvorili ozbiljnije probleme osim u Velikom Šiljegovcu i Kukljinu gde je zbog vodotokova došlo do urušavanja priobalja.

U Velikom Šiljegovcu odnet je deo lokalnog puta na ušću Srndaljske  u Ribarsku reku, a urušava se i deo obale na Zapadnoj Moravi iznad kukljinske skele.

Ostali vodotokovi su u porastu, ali ne stvaraju ozbiljnije probleme niti (u ovom momentu) ugrožavaju objekte i infrastrukturu dok se, saznajemo u Štabu, nivo akumulacije Ćelije kreće u redovnoj granici.

Akumulacija Ćelije je, i pored veće količine padavina, prema rečima direktora Javnog preduzeća „Vodovod Kruševac“ Milutina Tasića, pod apsolutnom kontrolom. S obzirom na činjenicu da su padavine zaobišle slivno područje Rasine, ulaz u akumulaciju je ispod 15 kubika u sekundi. Tasić ističe da su prema savetu Vodoprivredne inspekcije, preduzete neophodne mere ispuštanja vode iz jezera sa ciljem održavanja regularnog stanja, saznajemo u Gradskom vodovodu.

Povezano