nedelja, 24. januar 2021.

Kruševac
nedelja
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 2 m/s JI
 

Prezentacija konačnog idejnog rešenja projekta Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda (VIDEO)

Prezentacija konačnog idejnog rešenja projekta Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda (VIDEO)

U zgradi Gradske uprave organizovana je prezentacija konačnog idejnog rešenja za projekat Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu, nemačke firme GAUF, konsultanta na izradi projektne dokumentacije.

Reč je o jednom od najvećih projekata u Kruševcu, čija je vrednost oko 25 miliona evra, a pomenuta sredstva obezbediće Vlada Republike Srbije preko nemačke razvojne banke KfV. Projekat, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Kruševca Miroljuba Ćosića, pored izgradnje postrojenja, obuhvata proširenje kanalizacione mreže i rešenje problema odlaganja mulja.

Direktor JP „Vodovod Kruševac“ ističe da će kapacitet fabrike pokrivati 90 hiljada stanovnika a postojenje će se, prema njegovim rečima, graditi na severnoj gradskoj obilaznici na površini 4,7 ha zemlje.

U ime firme GAUF, konsultanta na izradi projektne dokumentacije, menadžer projekta Dirk Jorman za početak juna najavljuje raspisivanje međunarodnog tendera: (krajem godine potpisivanje ugovora, a početkom sledeće realizaciju projekta kroz izradu projektne dokumentacije i dobijanje građevinskih dozvola).

Početak građevinskih radova očekuje se sredinom naredne a završetak krajem 2016. godine. Prezentaciji u zgradi Gradske uprave, pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovali su i predstavnici nadležnih javnih preduzeća u gradu.

Povezano