subota, 27. februar 2021.

Kruševac
subota
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 6 m/s SZ
 

Prva sednica Gradskog veća u novom sastavu (VIDEO)

Prva sednica Gradskog veća u novom sastavu (VIDEO)

Gradsko veće grada Kruševca, kojim je predsedavao novi gradonačelnik Dragi Nestorović, održalo je prvu sednicu, na kojoj je razmatralo 58 tačaka Dnevnog reda.

Usvojen je Izveštaj o realizaciji i utrošku sredstava Lokalnog plana akcije za decu za grad Kruševca za 2013. godinu. Sredstvima Lokalnog plana za materijalno najugroženije učenike osnovih škola sa teritorije grada finansirana je besplatna užina i besplatan prevoz za učenike prvih razreda srednjih škola, kao i kupovina fluorescentnih prsluka za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

Gradsko veće je usvojilo i Izveštaj o realizaciji programa u kulturi za 2013. godinu u kome se navodi da je sredstvima budzeta Grada u 2013. godini finansiran 41 projekat u kuluri, sa ukupnim sredstvima od 4 miliona dinara i da su sredstva namenski korišćena.

Data je saglasnost na više odluka Nadzornog odbora JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“, direktora škola i ustanova u postupku sprovođenja javnih nabavki za realizaciju investicionih aktivnosti i tekućeg održavanja objekata.

Zaključeno je da Odeljenje za društvene delatnosti i Odeljenje za finansije Gradske uprave grada Kruševca, izvrše analizu svih planiranih investicija u tekućoj godini i sačine predlog, na osnovu koga će Gradsko veće utvrditi prioritete i dinamiku realizacije pojedinih investicija, imajući u vidu priliv sredstava u budzet grada Kruševca.

Doneto je Rešenje o povećanju prihoda budzeta od 3.750.000,00 dinara uplatom Ministarstva finansija za saniranje šteta usled elementarnih nepogoda- poplava iz aprila 2014.godine, koja će biti raspodeljena na osnovu Izveštaja Štaba za elementarne nepogode, posebnim Rešenjem Gradskog veća. Obrazovana je Gradska komisija za procenu štete elementarnih i drugih nepogoda, koja će formirati i potreban broj stručnih komisija za procenu šteta na teritoriji grada Kruševca.

Gradsko veće je imenovalo nove članove Privrednog saveta i Lokalnog saveta za zapošljavanje, a u skladu sa promenama koje se izvršene u organima lokalne vlasti i preduzećima u gradu.

Za šefa Službe mesnih zajednica postavljen je dipl. pravnik Ivan Anđelić.

Povezano