utorak, 16. avgust 2022.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
24°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 0 m/s I
 

Otvoren FEDRARO (VIDEO)

Otvoren FEDRARO (VIDEO)

U Domu Kulture u Trebotinu otvoren je 18. festival dramskog amaterizma Rasinskog okruga koji se završava 18. maja proglašenjem pobednika i dodelom nagrada. Organizatori su Kulturni centar Kruševac i Kulturno umetničko društvo ,,Vuk Karadžić“ iz Žabara , Trebotina i Male Vrbnice a pokrovitelj je Grad Kruševac.

U Domu kulture u Trebotinu , potpredsednik Saveta FEDRARA Ljubodrag Obradović, predsednik Saveta Mesne zajednice Trebotin Gradimir Mijatović i slikar Ratko Todosijević, otvorili su tradicionalnu izložbu radova nastalih na Likovnoj koloniji FEDRARO 2014.Učestvovalo je 12 slikara iz nekoliko kruševačkih umetničkih udruženja a ulja na platnu sa motivima iz kraja gde se održava manifestacija, ostaće u trajnom vlasništvu Mesne zajednice Trebotin istakao je Todosijević.

Festival je otvorila zamenica gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović.

Dramski studio srednje škole iz Brusa izveo je zatim predstavu ZAJEDNIČKA GAJBA u režiji Ljubiše Krstića a do zatvaranja festivala u nedelju 18. maja, uz okrugli sto, revijalni program i proglašenje pobednika, biće izvedene još dve predstave: kruševačke Gimnazije LARI TOMPSON – TRAGEDIJA JEDNE MLADOSTI u režiji Jovana Stošića večeras od 20 sati i 30 minuta i sutra takođe u isto vreme, Dramskog studija Kulturno- umetničkog društva ,,Vuk Karadžić“ ZLA ŽENA reditelja Živorada Đokića. Najbolja predstava 18. FEDRARA imaće pravo učešća na dva republička festivala amaterskih predstava u Kuli i Malom Crniću.

Povezano