petak, 24. maj 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

U Kući Simića: Poslastice za sva vremena (VIDEO)

U Kući Simića: Poslastice za sva vremena (VIDEO)

U organizaciji Narodnog muzeja Kruševac u Kući Simića otvorena je izložba ŠTRUDLA BEČKA A TORTA VASINA posvećena slatkišima i evropskom uticaju na kulturu ishrane u Srbiji.

Izložba ŠTRUDLA BEČKA A TORTA VASINA u Kući Simića posvećena je gastronomiji a posebno slatkišima i to onim koji su se početkom dvadesetog veka odomaćili kod veštih srpskih devojaka, utičući kako na naš ukus i navike u ishrani. Akcenat je stavljen na poslastice koje dolaze sa Zapada a vremenom su dobile i srpsku varijantu u pripremi.

Postavci su doprineli i Kruševljani koji su na poklon doneli razne stare sudove, modle, mutilice i ostale sitnice za rad u kuhinji, koji su se nekada davno koristili.

Izložbu su otvorili – direktor Narodnog muzeja Kruševac Goran Vasić i autori Zorana Drašković Kovačević savetnik za marketin Kuće Simića i Aleksandar Miletić istoričar.

Predstavljen je i istorijat poslastica, kako su nastale i došle do nas iz Evrope. Poseban deo programa bila je video prezentacija recepata najpoznatijih slatkiša a posetioci Kuće Simića izložbu ŠTRUDLA BEČKA A TORTA VASINA mogu da pogledaju narednih dvadesetak dana.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.