subota, 24. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Forum žena sa Kosova boravi u Kruševcu

Forum žena sa Kosova boravi u Kruševcu

Regionalna privredna komora Kruševac domaćin je inače drugog, dvodnevnog Foruma srpsko kosovskih pivrednica formiranog uz podršku ambasada Velike Britanije i Švajcarske sa ciljem da se podstakne i pomogne žensko preduzetništvo i saradnja između ženskih poslovnih asocijacija u regionu. Prvi susreti žena privrednica Srbije i Kosova održan je marta ove godine u Prištini uz aktivno učešće Centra za žensko preduzetništvo regionalne privredne komore Kruševac.

Pre sastanka , učesnicama Foruma , na prijemu u Mozaik sali, uspeh u radu poželela je zamenica gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović.

Gošće sa Kosova je pozdravila i poželela dobrodošlicu Jasmina Palurović, zamenik gradonačelnika. Ona je naglasila da se svi se zajednički trudimo da obezbedimo privredni ambijent u kojem mogu da se očuvaju i otavraju nova radna mesta. Forum je odlična prilika za uspostavljanje poslovnih kontakata i veza privrednica Rasinskog okruga i Kosova, kao i za ekonomsko jačanje regiona i povećanje spoljnotrgovinske saradnje. Grad Kruševac je otvoren za svaku vrstu podrške i saradnje.

Predsednik Regionalne privredne komore, Predrag Vukićević se zahvalivši se na prijemu, istakao je da se  Regionalna privredna komora kroz svoj Centar za žensko preduzetništvo uključila u rad Foruma kosovsko-srpskih privrednica koji finansiraju ambasade Švajcarske i Velike Britanije, a sve u cilju osnaživanja žena-privrednica i njihovog umrežavanja na nivou zemlje i regiona.

Gradu i Regionalnoj privrednoj komori, na prijemu i gostoprimstvu,  ispred Foruma preduzetnica  zahvalile su se Besa Beriša i Mirjana Kosić, koordinator projekta.

Jelena Milanović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost je poželela uspešan rad Forumu i naglasila da je velika hrabrost biti uspešna preduzetnica, a da Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti i  i Akcioni plan daju podršku ženama preduzetnicama.

U martu ove godine, predstavnici Centra za žensko preduzetništvo  RPK Kruševac bili su gosti kosovskim privrednicima  na Forumu održanom u Prištini, zajedno sa privrednicama uže Srbije i Rasinskog okruga, a danas i sutra će se  prva tematska diskusiju održati u Kruševcu u prostorijama Regionalne privredne komore.

Povezano