nedelja, 3. decembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Situacija u opštinama Varvarin, Trstenik i Ćićevac izuzetno teška, ali i pod kontrolom

Situacija u opštinama Varvarin, Trstenik i Ćićevac izuzetno teška, ali i pod kontrolom

Stanje  na poplavljenom području još uvek nije stabila i preduzimaju se sve mere na saniranju stanja u skladu sa situacijom  na terenu izjavio je na sednici, komandant  Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Stanje na rekama i akumulaciji Ćelije je stabilno, a nivo Južne i Zapadne Morave ispod granice redovne odbrane od poplava.Voda se postepeno povlači i sa poplavljenih poljoprivrednih parcela pored ovih reka. Stanje na drugim vodotocima na teritoriji grada Kruševca (Rasina, Pepeljuša i ostali vodotoci drugog reda) je stabilno.

Na nivou Gradskog veća, juče su formirane tri Komisije za procenu štete od elementarnih nepogoda i to: Komisija za procenu štete na poljoprivrednom zemljištu i poljoprivrednim kulturama, Komisija za procenu štete na opštinskim i nekategorisanim putevima i Komisija za procenu štete na stambenim objektima i infrastrukturama. Danas je započela sa radom stručna Komisija za procenu štete na poljoprivrednom zemljištu i poljoprivrednim kulturama. Predsednicima Komisija su dostavljena imena osoba za kontakt u mesnim zajednicama koje su dobile instrukciju da članove Komisije odvedu na teren i da im daju tehničku podršku.

Sanacija terena je završena u Šiljegovcu, Kaoniku i Djunisu.

Trenutno, najveći problem jeste odron na glavnom vodu koji vodom snabdeva  Veliki Šiljegovac, Belasicu , Malu Reku, Krušince i Srndalje. Srndaljska reka je promenila tok i potpuno ogolila vodovodnu cev u dužini od 25 metara o čemu je obaveštena Direkcija za urbanizam i izgradnju. Od strane  AD „Kruševac put“ obezbeđena je mašina za sanaciju.

Predstavnicima Zavoda za javno zdravlje Kruševac, Doma zdravlja Kruševac i veterinarskoj inspekciji su dostavljeni  spiskovi svih poplavljenih domaćinstava i brojevi telefona kontakt osoba po mesnim zajednicama.

Na sastanku su doneti sledeći zaključci:

1. Da sva javna preduzeća i ustanove u gradu, kao i preduzeća sa kojima Grad ima ugovor nastave sanaciju bedema, jarkova i propusta, kao i druge infrastrukture na teritoriji Grada Kruševca, u cilju otklanjanja posledica elementarnih nepogoda.

2. Nalaže se Službi mesnih zajednica da preko sekretara mesnih zajednica izvrši prikupljanje svih nastalih šteta na objektima i infrastrukturi, kao i da izvrši evidentiranje svih domaćinstava koja imaju za potrebu snabdevanje stočnom hranom, pijaćom vodom ili paketima hrane za ugrožena domaćinstva i isti dostavi Službi za vanredne situacije.

3. Komisije za procenu štete od elementarnih nepogoda na poljoprivredi, infrastrukturi i objektima da ubrzaju svoj rad koliko je to moguće i podnesu dnevni izveštaj o svom radu GŠVS Kruševac.

4. Nalaže se Zavodu za javno zdravlje,  veterinarskoj inspekciji, Veterinarskoj stanici Kruševac i veterinarskim ambulantama da izvrše dezinfekciju i deratizaciju stambenih i ekonomskih objekata na poplavljenim područjima, kao i hitnu dezinsekciju protiv komaraca u gradskom, prigradskom i delovima naselja poplavljenih od vodotokova na teritoriji Grada Kruševca.

5. Garnizon Kruševac da pruži pomoć u snabdevanju građana u naseljenim mestima Djunis i Kaonik  jednom cisternom za pijaću vodu i vozilom T-110

6. Da sva državna- javna preduzeća, ustanove i subjekti od posebnog značaja za zaštitu i spašavanje  dostave Gradskom Štabu za vanredne situacije potrebe za energentima- gorivom i drugim potrepštinama neophodnim za normalno funkcionisanje dok traje vanredna situacija

7. Uputiti apel građanima preko sredstava javnog informisanja da se oni koji žele da daju pomoć obrate Crvenom krstu Kruševac i to u vodi, hrani i sredstvima za higijenu, a prijava dobrovoljaca- volontera  za pomoć i angažovanje vršiće se na telefon Vatrogasno-spasilačke jedinice Kruševac 037/441-930, a o daljem njihovom angažovanju će odlučiti Republički štaba za vanredne situacije.

 

Situacija u opštinama  Varvarin, Trstenik i Ćićevac je izuzetno teška ali i pod kontrolom rečeno  je na  današnjoj sednici Okružnog štaba  za vanredne situacije Rasinskog okruga. Vodovodi  u Trsteniku i Obrežu dostavljaju stanovništvu  tehničku voda koja još uvek nije  za piće i spremanje  hrane a intezivno se radi  na dezinfekciji poplavljenih objekata.

Sve inspekcijske službe  su na terenu kazao je komandat okržnog Štaba Branislav Vesić  i trenitno se radi na rešenje problema sa skladiranjem oko sto  tona uginule peradi.Zahvljajući angažavovanju Vojske Srbije koja je  dostavila punu mehanizaciju izbegnnuta je katastrofa većih razmera rečeno  je još na sednici Okružnog štaba na vanredne situacije Rasinskog okruga.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.