ponedeljak, 25. januar 2021.

Kruševac
ponedeljak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
4°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 55%
Brzina vetra: 1 m/s ZJZ
 

Poslednje zasedanje Gradskog štaba za vanredne situacije

Poslednje zasedanje Gradskog štaba za vanredne situacije

Nakon ukidanja vanredne situacije, u Kruševcu je danas održano poslednje zasedanje Gradskog štaba za vanredne situacije. Podneti su izveštaji nadležnih službi i doneti zaključci o upućivanju dve građevinske mašine u Varvarin i izdavanju potvrda za prodaju proizvoda poljoprivrednim proizvođačima sa prostora koji nisu ugroženi poplavama.

Povodom zahteva nekih škola i obrazovnih ustanova za organizovanje vannastavnih aktivnosti na području grada Kruševca, Gradski štab za vanredne situacije, na današnjem zasedanju, doneo je predlog zaključka da pomenute obrazovne ustanove, preko nadležne Školske uprave Kruševac, upute zahtev Ministarstvu prosvete radi dobijanja odobrenja od Republičkog štaba za vanredne situacije, navodi član štaba Dušan Todorović.

Zbog povećanog broja pacijenata koji se u predhodnih 48 sati zdravstvenim ustanovama javljaju zbog ujeda komaraca i krpelja,Veterinarska stanica Kruševac sutra organizuje vanredno zaprašivanje na teritoriji grada. Na zahtev opštinskog štaba za vanredne situacije Varvarin, sa zahtevom za upućivanje pomoći u građevinskoj mehanizaciji i stručnim licima za procenu štete, štab je doneo sledeći predlog zaključka.

Zbog pojave skupljanja ribe iz bara i zaostale vode, sa privatnih poseda, nadležne službe upozoravaju da ona nije bezbedna i ne treba je koristiti za ishranu. Prema zahtevu Ministarstva poljoprivrede i Fitosanitarne inspekcije Kruševac, predloženo je da se proizvođačima sa prostora koji nisu ugroženi poplavama budu izdavane potvrde za prodaju poljoprivrednih proizvoda, predlozi su zaključaka sa poslednjeg zasedanja Gradskog štaba za vanredne situacije u Kruševcu.

Povezano