nedelja, 24. januar 2021.

Kruševac
nedelja
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 4 m/s J
 

Italijansko-indijska delegacija u poseti Rasinskom okrugu

Italijansko-indijska delegacija u poseti Rasinskom okrugu

U poseti Rasinskom okrugu borave predstavnici kompanije SAI a.d, Pjero Pekorari iz Modene u Italiji i Rangan iz Indije. Reč je o nastavku saradnje započete prošle godine u Italiji. Razmatraju se mogućnosti preseljenja dela proizvodnje poljoprivredne mehanizacije na naše područje i izvoza mesa i poljoprivrednih proizvoda u Italiju.

Italijansko-indijska delegacija, u poseti Rasinskom okrugu, razmatra šanse za proizvodnju na ovom području savremene poljoprivredne mehanizacije, veoma zastupljene u Italiji. Zainteresovani su i za uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije i svinjskog mesa, koje često uvoze iz Argentine.  Za predstavnike kompanije SAI a.d., Pjera Pekorarija iz Modene u Italiji i Rangana iz Indije, priejm je priređen u Gradskoj upravi. Kako je rekao gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, reč je o nastavku saradnje započete prošle godine u Italiji.

Gosti će biti u prilici da se upoznaju sa privrednim potencijalima ovog kraja, a sutra će imati i konkretne predloge buduće saradnje….

Na teritoriji Rasinskog okruga 78 procenata čini poljoprivredno zemljište i 70 procenata stanovništva živi od poljoprivrede. Prema rečima načelnika Rasinskog upravnog okruga Branislava Vesića razgovori će se voditi o mogućnostima preseljenja dela proizvodnje poljoprivredne mehanizacije na naše područje, odnosno izvozu svinjskog mesa i poljoprivrednih proizvoda u Italiju. Planom posete predviđen je i obilazak „14. oktobra“ i „Prve petoletke“. U razgovorima u Gradskoj upravi učestvovali su i pomoćnik gradonačelnika Miroljub Ćosić i predsednik Regionalne privredne komore Kruševac Predrag Vukićević.

Povezano