sreda, 27. januar 2021.

Kruševac
sreda
Naleti vetra.
Naleti vetra.
1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 3 m/s SSZ
 

Saveti mesnih zajednica organizovali prikupljanje pomoći

Saveti mesnih zajednica organizovali prikupljanje pomoći

Na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije a u saradnji sa Crvenim krstom Kruševac, Saveti mesnih zajednica organizovali su prikupljanje pomoći za ugrožene u poplavama na svojoj teritoriji. U Službi mesnih zajednica Grada Kruševca zadovoljni su dosadašnjim odzivom građana.

Cilj uključivanja Saveta mesnih zajednica i organizovanja pomenutih humanitarnih aktivnosti na svojoj teritoriji je jednostavnije prikupljanje pomoći za ugrožene u poplavama. Kako bi se svim zainteresovanim građanima omogućilo da uzmu učešće u ovoj akciji, neophodno je objavljivanje žiro-računa za uplatu novca u mesnim zajednicama a u slučaju poklona novčanih sredstava, sačinjavanje spiskova, o čemu će, nakon uplate celokupnog iznosa, biti upoznat Gradski štab za vanredne situacije, kaže šef Službe mesnih zajednica Ivan Anđelić.

U ovoj službi, prema Anđelićevim rečima, za sada su zadovoljni odzivom građana.

Obaveza mesnih zajednica je i popisivanje prikupljene pomoći – vode, sredstava za higijenu, konzervirane hrane i drugog i dostavljanje neophodne dokumentacije Gradskom štabu koji će takođe odlučivati i u slučaju drugih vidova prikupljanja pomoći u mesnim zajednicama.

Povezano