ponedeljak, 8. mart 2021.

Kruševac
ponedeljak
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 65%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Potpisan ugovor o nabavci 9.000 tona uglja za narednu grejnu sezonu

Potpisan ugovor o nabavci 9.000 tona uglja za narednu grejnu sezonu

U Gradskoj upravi potpisan je ugovor između kruševačke Gradske toplane i Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ o nabavci devet hiljada tona uglja za narednu grejnu sezonu.

Poslovna saradnja kruševačke Gradske toplane i Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju „Resavica“ traje već tri godine. Za ovu grejnu sezonu Toplani će biti isporučeno 9 hiljada tona uglja, odnosno tri puta više nego prošle. Ugovor su u Gradskoj upravi potpisali direktori Gradske toplane i „Resavice“, Dragan Azdejković i Vladan Milošević.

ugovor između kruševačke Gradske toplane i Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ o nabavci 9 hiljada tona uglja za narednu grejnu sezonu. Prema rečima direktora Gradske toplane u Kruševcu Dragana Azdejkovića, deo ugovorene količine uglja, koji će uglavnom stići iz rudnika Štavalj, biće plaćen cesijom, a dva kruševačka preduzeća „Trajal“ i „14. oktobar“, isporučivaće mašine i opremu.

„Resavica već koristi eksploziv „Trajala“ za proizvodnju uglja“, rekao je generalni direktor Vladan Milošević, podsećajući da je prošle godine kruševačka Toplana nabavila 3 hiljade tona uglja od ovog preduzeća.

„Kruševac je na vreme krenuo u pripremu grejne sezone i ovo je primer dobre saradnje“, rekao je gradonačelnik Dragi Nestorović.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Kruševca Jasmina Palurović.

Povezano