nedelja, 24. januar 2021.

Kruševac
nedelja
Delimično oblačno.
Delimično oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 62%
Brzina vetra: 4 m/s J
 

Italijanske kompanije zainteresovane za poslovnu saradnju sa preduzećima Rasinskog okruga

Italijanske kompanije zainteresovane za poslovnu saradnju sa preduzećima Rasinskog okruga

Grupa italijanskih kompanija, koje zastupa SAI AD iz Modene i RANGAN  iz Indije,  zainteresovane su za poslovnu saradnju sa više preduzeća iz Rasinskog okruga, pre svih sa trsteničkom Prvom petoletkom i Industrijom 14. oktobar, rezime je današnjeg sastanka  te privredne delegacije sa rukovodstvom grada Kruševca, Rasinskog okruga i poslovodstvom Industrije 14. oktobar.

Osnovni motiv mog dolaska u Kruševac bio je organizovanje proizvodnje traktora trotočkaša izjavio je predsednik kompnije SAI Pjero Pikorari, međutim nakon dvodnevne posete ovom kraju  i obilaska  većeg broja  preduzeća, utvrdili smo da Rasinski okrug ima sjajne  potencijale i da postoje gotovo neogranične mogućnosti za širenje poslovne saradnje. Između ostalog u poljoprivredi, prehrambrenoj industriji, preradi drveta i mašinogradnji.

Konkretizaciju privredne saradnje treba očekivati za nekoliko meseci,  nakon uzvratne posete predstavnika Regionalne privredne komore Kruševac regiji Modena i očekuje da se ovom poslovnom aranžmanu pridruži veći broj  kompanija, istakli su gosti iz Italije.

Prema rečima gradonačelnika Kruševca Dragija Nestorovića, poseta  italijansko-indijske privredne delegacije velika je šansa za aktiviranje i maksimiranje proizvodnje u većem broju ovdašnjih preduzeća koja se ne sme propustiti.

Domaćin današnjeg sastanka bio je generalni direktor Industrije 14. oktobar Miloš Isailović, a razgovorima su prisustvovali načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić i predsednik Regionalne privredne komore Kruševac Predrag Vukićević.

Povezano