subota, 24. oktobar 2020.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 78%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Razgovor o saradnji IMK „14. oktobar“ i „Jugopimport SDPR“

Razgovor o saradnji IMK „14. oktobar“ i „Jugopimport SDPR“

Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović  primio je  zamenika direktora državnog preduzeća „Jugoimport SDPR“ Nenada Miloradovića, kao najveće regionalne kompanije  u prometu naoružanja, vojne opreme i transfera tehnologije. Razgovori su vođeni o mogućnostima angažovanja IMK „14.oktobar“ u oblasti namenske proizvodnje, sa orijentacijom izvoza na tržišta zemalja sa kojima SDPR već ima ugovorene poslove.

Poslovna politika „Jugoimport SDPR“ orijentisana je ka već afirmisanim poslovnim linijama, nastupu srpskog vojno – industrijskog kompleksa  na svetsko tržište, kao i na sopstveni razvoj i proizvodnju složenih borbenih sistema. U tom kompleksu poslova, u kojima zauzimaju lidersku poziciju, naći će se i mesto za kruševački IMK „14. oktobar“.

Ova kruševačka fabrika sa višedecenijskim iskustvom i postojećim stručnim i tehničkim potencijalom u oblasti namenske proizvodnje, spremna je, prema rečima gradonačelnika da prihvati sve ponuđene zahteve. Veliki postojeći organizacioni sistem moguće je podeliti i na manje celine, shodno potrebama, a upošljavanjem radnika, dobijanjem poslova i ostvarivanjem dobiti, korist će ostvariti i Grad. To je takođe aktivan put i jedan od  optimalnih  modela iznalaženja rešenja za preduzeće u restrukturiranju, kakav status trenutno ima i „14.oktobar“.

Izvozni poslovi „Jugoimport SDPR“  kao ugovarača, usmereni su trenutno ili će biti orijentisani, između ostalih, na tržišta Ujedinjenih arapskih emirata, Egipta, Iraka i drugih  zemalja.

Današnjim razgovorom u kabinetu gradonačelnika  napravljen je okvir buduće konkretne saradnje.

Povezano