nedelja, 24. januar 2021.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
5°C
Trenutni pritisak: 1000 mb
Vlažnost: 71%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

Donacija Opštoj bolnici Kruševac kantonalne bolnice iz Zarnena

Donacija Opštoj bolnici Kruševac kantonalne bolnice iz Zarnena

Opštoj bolnici Kruševac uručena je donacija vredna 200 hiljada evra kantonalne bolnice Obvalden iz švajcarskog grada Zarnen. Donatori su Kruševljani koji žive u Švajcarskoj, Korporacija Trajal omogućila je transport, a prethodni gradonačelnik Bratislav Gašić, pomogao je realizaciju ove donacije.

Donacija sadrži 65 bolničkih automatizovanih kreveta, preko 600 kilograma uniformi za lekare i 200 kilograma posteljine.

Oprema je raspoređena po svim odeljenjim intenzivne nege kruševačke bolnice, a odeljenja hirurgije, ortopedije i ginekologije obišao je ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je kao prethodni gradonačelnik Kruševca pomogao da se ova donacija relizuje.

Donatori Kruševljani koji žive u Švajcarskoj Dragica i Dragan MIladinović i Martina i Ivan Manojlović, kažu da će zalagati za intenzivniju saranju kruševačke i švajcarske bolnice. Transport donacije omogućila je Korporacija Trajal. Na donaciji, u ime grada i Opšte bolnice donatorima su zahvalili gradonačelnik Dragi Nestorović i direktorka Slobodanka Jotić.

Ovom prilikom ministar Gašić, dogovorio je sa gradonačelnikom Nestorovićem pokretanje projekta za hitnu zamenu stolarije na internom odeljenju.

Povezano