petak, 26. februar 2021.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
3°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 0 m/s JJI
 

Sednica Skupštine Grada Kruševca: Kome Vidovdanske nagrade?

Sednica Skupštine Grada Kruševca: Kome Vidovdanske nagrade?

Na sednici Skupštine grada Kruševca, odbornici će se, između ostalog, izjasniti o Predlogu Odluke o dodeljivanju Vidovdanske nagrade koja će ove godine pripasti ministru odbrane Bratislavu Gašiću, kao i 4 plakete i 9 pohvala pojedincima i organizacijama, povodom 28. juna, Dana grada. Biće reči  i o predlogu Odluke o završnom računu grada za prošlu godinu kao i o izveštaju Gradskog štaba za vanredne situacije o aktivnostima od 18. aprila do 23. maja, a na Dnevnom redu je i predlog Odluke o matičnim područjima grada.

Zbog usklađivanja lokalnih akata sa Zakonom o prekršajima pred odbornicima će se naći niz predloga o izmenama i dopunama postojećih odluka, a među važnijim tačkama sutrašnjeg zasedanja je Predlog Odluke o izradi Generalnog urbanističkog plana Kruševca.

Odbornici će se na sutrašnjoj sednici izjašnjavati o razrešenju dosadašnje direktorke Centra za osobe sa invaliditetom i imenovanju novog vršioca dužnosti ove funkcije, kao i o prestanku zaštite prirodnog spomenika hrasta lužnjaka u Lipovcu zbog njegovog sušenja.

Šesnaesta sednica Skupštine grada, na kojoj je 37 tačaka Dnevnog reda, zakazana je za 10 sati, uz direktan prenos na regionalnoj televiziji Kruševac.

Povezano