četvrtak, 25. februar 2021.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 48%
Brzina vetra: 0 m/s SSZ
 

Dom „Pane Đukić Limar“: Pripreme za Konkurs

Dom „Pane Đukić Limar“: Pripreme za Konkurs

U Domu učenika srednjih škola „Pane Đukić Limar“ u toku su pripreme za predstojeći Konkurs za prijem u ustanove za smeštaj i ishranu učenika za školsku 2014/2015. godinu. I naredne školske godine, kao i prethodnih, Dom će primiti 115 srednjoškolaca kao i pet đaka sa posebnim potrebama.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Konkurs za prijem učenika srednjih škola u republici Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu učenika za školsku 2014/2015. godinu. „Prijava kandidata počinje 7. jula, a ove godine, kao i prethodnih biće mesta za 80 devojčica i 35 dečaka i još 5 mesta za učenike sa posebnim potrebama“, kaže direktor kruševačkog doma učenika srednjih škola „Pane Đukić Limar“ Milenko Matković.

Rad komisije za prijem biće, prema Matkovićevim rečima, transparentan tako da će uvid u kompletnu dokumentaciju moći da imaju svi. U Domu posebno ističu mogućnost smeštaja đaka sa posebnim potrebama jer je je škola za njihovo obrazovanje, čije aktivnosti redovno prate, u blizini.

Inače, od 25. do 28. avgusta biće još jedan upisni rok za društveno osetljive grupe.

Povezano