utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
11°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 46%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

Kruševačka Skupština okončala rad (VIDEO)

Kruševačka Skupština okončala rad (VIDEO)

U nastavku sednice, usvojen je izveštaj o aktivnostima Gradskog štaba za vanredne situacije tokom prethodnih poplava. Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović rekao je da u narednom periodu moraju biti preduzete mere kako bi se predupredile posledice novih nepogoda

Zamenik načelnika Gradskog štaba za vanredne situacije, Dušan Todorović, kazao je da ukupna šteta od poplava na poljoprivrednom zemljištu, infrastrukturnim i stambenim objektima premašuje 250 miliona dinara – 88 miliona u aprilu i 163 u maju, dok je šteta od grada, u periodu od 13. do 26. maja, skoro 144 miliona dinara.

Po hitnom postupku, na dnevni red uvršten je i predlog odluke o osnivanju Gradskog štaba za vanredne situacije, kojim bi rukovodio gradonačelnik Kruševca, što su kritikovali članovi stranaka iz opozicije.

Većinom glasova, Skupština je prihvatila predlog odluke o osnivanju Predškolske ustanove „Nata Veljković“, u cilju utvrđivanja uslova za obavljanje proširene delatnosti. Donete su odluke o usklađivanju kaznenih odredbi sa novim zakonom o prekršajima u oblasti javnog i komunalnog reda, odluka o izradi Generalnog urbanističkog plana grada Kruševca do 2025. godine, set odluka o izmeni Plana detaljne regulacije, kao i izmene i dopune Rešenja za upravljanje građevinskim zemljištem.

Većnici Zoran Veljković, Žarko Anđelković, Ivan Mijačić, Nebojša Paunović i Bratislav Ilčić imenovani su na stalni rad u Gradu. Dužnosti direktora Centra za osobe sa invaliditetom razrešena je Slađana Petrović, a na to mesto imenovana je profesor razredne nastave, Nevena Lazarević. Novi član Upravnog odbora Kruševačkog pozorišta je apsolvent Pravnog fakulteta Marija Agatonović, umesto Danijele Radović. Imenovani su članovi školskih odbora osnovnih i srednjih škola, a reizabran je direktor Sportskog centra „Kruševac“, Dragan Lazić.

Povezano