ponedeljak, 24. februar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Uručena pomoć Ustanovi „Dečija radost“ u Svilajncu (VIDEO)

Uručena pomoć Ustanovi „Dečija radost“ u Svilajncu (VIDEO)

Predstavnici Predškolske ustanove „Nata Veljković“ iz Kruševca boravili su u poseti Ustanovi „Dečija radost“ u Svilajncu, i tom prilikom uručili prikupljenu humanitarnu pomoć, što je bio i povod posete.

U poplavnom talasu Predškolska ustanova „Dečija radost“ iz Svilajnca koja zbirnjava 420 mališana, potpuno je uništena, a humanitarnu pomoć u iznosu od pola miliona dinara, delom u novcu i flaširanoj vodi, kućnoj hemiji, sredstvima za ličnu higijenu, prikupili su roditelji, deca i zaposleni iz kruševačke Predškolske ustanove „Nata Veljković“ ističe predsednik Upravnog odbora Miljko Đokić.

Potpuno uništena Predškolska ustanova „Dečija radost“ bila je šest dana pod vodom. Da je ovo mesto koje od 1979. godine postoji za najmlađe mališane Svilajnca govori tek po koji crtež na zidu koji je preživeo poplavu. Sa puno emocija pomoćnica direktorke „Nate Veljković“ Slobodanka Rakonjac uručila je pomoć. Na donaciji se zahvalila direktorka Predškolske ustanove u Svilajncu, Zorica Đorđević.

Glavne vaspitačice „Nate VeljkoviĆ“ planiraju još jednu akciju za ovu ustanovu u narednom periodu, prikupljanje igračaka.

Povezano