ponedeljak, 24. februar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Međunarodni naučni skup posvećen srpskim duhovnim i ekološkim vrednostima (VIDEO)

Međunarodni naučni skup posvećen srpskim duhovnim i ekološkim vrednostima (VIDEO)

U Regionalnoj privrednoj komori Kruševac u toku je dvodnevni Međunarodni naučni skup „SDEV 2014“ posvećen srpskim duhovnim i ekološkim vrednostima, u organizaciji akademije Srpskog učenog društva, a uz podršku Grada Kruševca, brojnih institucija i kruševačke Eparhije.

Nakon izvođenja državne himne crkvenog hora „Sveti Knez Lazar“, dvanaestu Međunarodnu naučnu konferenciju – Drugi svesrpski simpozijum „SDEV 2014“ otvorio je predsednik organizacionog odbora, magistar Živorad Milanović Maki, koji je pozdravio učesnike, kao i predstavnike lokalne samouprave, javnih institucija, crkve i Srpskog učenog društva.

Radove će u naredna dva dana, izlagati eminentni naučnici iz Srbije i inostranstva, kao i naučni podmladak Kruševca. Master ekonomista Ekonomskog fakulteta u Nišu, Aleksandar Stojković, predstaviće se radom „Demografske karakteristike Rasinskog okruga“.

U pozdravnom govoru vladika kruševački David izrazio je zahvalnost na pozivu da učestvuje u, kako je rekao, „odbrani reči, zbog koje nemamo razloga za bilo kakvim kompleksom inferiornosti u poređenju sa najobrazovanijima u Evropi“.

Povezano