sreda, 15. jul 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
21°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Sastanak Sekcije medicine rada Srpskog lekarskog društva (VIDEO)

Sastanak Sekcije medicine rada Srpskog lekarskog društva (VIDEO)

U Kruševačkom pozorištu održan je sastanak  Sekcije medicine rada Srpskog lekarskog društva. Okupljanje stručne sekcije organizovano je nakon tri godine u Kruševcu u okviru Vidovdanskih svečanosti

Tehnološki razvoj u savremenom svetu uzrokuje i veći rizik po zdravlje radnika, pa se medicina rada susreće sa novim oboljenjima. Ovo je kontinuirana edukacija zdravstvenih radnika ističe načelnica Službe medicine rada dr Marina Kostić.

Održana su predavanja i o „Iznenadnoj srčanoj smrti kod sportista“ i neuropsihijatra o „Krizama svesti“. Stručni satanak u Kruševcu, kojem je prisustvovsla i direktorka Opšte bolnice Kruševac Slobodanka Jotić, svakog meseca se održava u drugom gradu, a okupio je oko stotinak stručnjaka medicine rada ali i lekara drugih specijalnosti iz Opšte bolnice i Doma zdravlja Kruševac, organizovan je nakon tri godine u Kruševcu u okviru Vidovdanskih svečanosti.

Skup Sekcije medicine rada Srpskog lekarskog društva koji je organizovala Služba Medicine rada Doma zdravlja Kruševac otvorila je zamenica gradonačelnika Jasmina Palurović.

Povezano