ponedeljak, 24. februar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 96%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Saobraćajna policija počela pojačanu kontrolu (VIDEO)

Saobraćajna policija počela pojačanu kontrolu (VIDEO)

Zbog povećane nediscipline učesnika u saobraćaju, saobraćajna policija Policijske uprave Kruševac počela je sa pojačanom kontrolom svih, a posebno pešaka.

Na području Policijske uprave Kruševac, za prvih pet meseci ove godine u saobraćajnim nezgodama nastradala su 22 pešaka, jedno lice je poginulo, a 21 je prošlo sa težom ili lakšom telesnom povredom. Trećinu nezgoda, prema statistici, izazvali su upravo pešaci svojim nepropisnim kretanjem.

„Zbog uočene nediscipline svih učesnika u saobraćaju, a posebno pešaka, odlučili smo da pojačamo kontrolu“, kaže samostalni policijski inspektor Policijske uprave Kruševac Novica Cvetković ističući da kontrolu vrše policajci u civilu i uz korišćenje tehničkih sredstava za dokumentovanje prekršaja.

Najčešći prekršaji koje pešaci čine su: prelazak ulice na crveno i van pešačkog prelaza kao i korišćenje mobilnog telefona prilikom prelaska ulice.

Za ove prekršaje predviđena je kazna u iznosu od tri do pet hiljada dinara, a treba napomenuti da, ukoliko pešak učini jedan od ovih prekršaja kada sa sobom vodi dete mlađe od 12 godina, propisana kazna je od 15 do 30 hiljada dinara.

Povezano