ponedeljak, 24. februar 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s IJI
 

O ratu i stvaralaštvu na Kruševačkoj filozofsko-književnoj školi (VIDEO)

O ratu i stvaralaštvu na Kruševačkoj filozofsko-književnoj školi (VIDEO)

U Gradskoj upravi u toku je drugi dan zasedanja 25. Kruševačko filozofsko-književne škole o temi RAT I STVARALAŠTVO – STO GODINA OD POČETKA PRVOG SVETSKOG RATA. Učestvuje dvadeset eminentnih imena filozofije, književnosti i drugih srodnih oblasti, organizator je Kulturni centar Kruševac a pokrovitelj Grad Kruševac.

U okviru 25 Kruševačko filozofsko – književne škole književnica iz Kruševca Gordana Vlahović odlučila se za temu – 1915. GODINA U PROZI BRANISLAVA NUŠIĆA I STEVANA JAKOVLJEVIĆA.

Prof. dr filosofije Časlav Koprivica kaže da treba da uložimo sve naše inetelektualne i emotivne napore i setimo se šta je značila nekada a šta danas 1914. god. za nas, da ovaj skup treba da podseti da mi nismo krivi za rat 1914. godine kako tvrdi zapad već smo se samo borili za opstanak i našu tradiciju što oni uporno i dalje pokušavaju da obesmisle.Ne treba zaboraviti 1.300.000 poginulih srpskih vojnika u  ratu i velike patnje našeg naroda od 1912. do 1918. godine istiće Koprivica.

Kruševačka filozofsko – književna škola završava se sutra generalnom debatom, a do sledeće iz štampe će izaći i ZBORNIK ŠKOLE sa ovogodišnjeg zasedanja.

Povezano