sreda, 15. jul 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Povećan broj poziva Službi hitne pomoći (VIDEO)

Povećan broj poziva Službi hitne pomoći (VIDEO)

U Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kruševac povećan je broj poziva i pregleda u ambulanti, kao i prethodnih meseci. Najviše se javljaju oboleli od kardio i  cerebro-vaskularnih bolesti, zbog povećanog krvnog pritiska.

Povećan je i broj pacijenata sa problemima organa za varenje, ujedima raznih insekata, a s obzirom na to da je u toku letnji raspust ima više povreda kod dece. Evidento je i povećanje povređivanje usled pada sa visine.

Opšta preporuka načelnice kruševačke Hitne pomoći dr Gordane Simić, je da terapiju za reguliciju  krvnog  pritiska ne treba korigovati na svoju ruku bez prethodne konsultacije sa izabranim lekarom, zatim izbegavati, ukoliko je to moguće, izlaganje Suncu u periodu od 10 do 17 sati, kao i boravak u zatvorenim prostorijama sa puno ljudi.

Takođe, preporučuje se i oprez  prilikom prelaska iz klimatizovanog u neklimatizovani prostor, uz podsećanje da razlika u temepraturi ne trba da bude veća od 5 do 7 stepeni.

Naravno, ne treba zaboraviti i redovno uzimanje dovoljnih količina tečnosti.

Dr Simić još upozorava da ukoliko dođe do povrede usled pada sa visine, povređenog nikako ne treba pomerati do dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći.

Povezano