sreda, 15. jul 2020.

Kruševac
sreda
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
21°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 61%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Smanjen broj krivičnih dela u poslednjih pola godine (VIDEO)

Smanjen broj krivičnih dela u poslednjih pola godine (VIDEO)

Na području Policijske uprave Kruševac tokom proteklih šest meseci evidentirano je skoro 800 krivičnih dela iz svih oblasti kriminala, što je za oko 7% manje nego u istom periodu prošle godine.

Za prvih šest meseci, u oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano je više od 700 krivičnih dela, što je za 5 odsto manje u odnosu na isti period 2013. godine. Prema strukturi, evidentirano je 30 krivičnih dela protiv života i tela među kojima su se od težih krivičnih dela dogodila: po jedno teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju, po dva ubistva i ubistva u pokušaju, 10 teških i 12 lakih telesnih povreda. Od krivičnih dela imovinskog kriminala, koja su i najbrojnija, evidentirane su: 223 teške krađe, 213 krađa, 12 razbojništava, dve razbojničke krađe i devet neovlašćenih korišćenja tuđeg vozila. U ovom periodu evidentirano je i 31 krivično delo protiv braka i porodice. Efikasnošću operativnih radnika Policijske uprave, rasvetljeno je preko 270 krivičnih dela. U prvih 6 meseci rasvetljeno je po jedno teško ubistvo, ubistvo i ubistvo u pokušaju, 5 razbojništava, jedna razbojnička krađa, šest neovlašćenih korišćenja tuđih vozila, 108 teških i 123 krađe.

U radu na suzbijanju narkomanije, otkriveno je 56 krivičnih dela i realizovano 75 zaplena. Zaplenjeno je skoro osam kilograma droge i 91 komad različitih narkotika, od toga više od 7 kilograma marihuane, 192 grama heroina, skoro 334 grama amfetamina i manja količina hašiša.

Za krivična dela iz oblasti opšteg kriminaliteta prijavljeno je skoro 370 lica, od kojih su 29 zadržana. Od ukupnog broja prijavljenih 36 su maloletnici.

Iz oblasti privrednog kriminala, za proteklih šest meseci, otkrivena su 72 krivična dela i podneta 41 krivična prijava protiv 69 lica. Kad je suzbijanje korupcije u pitanju, evidentirana su 24 krivična dela sa elementima korupcije: 21 zloupotrba službenog položaja, dve pronevere i jedna utaja.

U oblasti javnog reda nije bilo pojava i događaja koji bi izazvali veće uznemirenje građana.

Povezano