utorak, 10. decembar 2019.

Kruševac
utorak
Oblačno.
Oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 81%
Brzina vetra: 3 m/s Z
 

Podrška ženama u situaciji nasilja (VIDEO)

Podrška ženama u situaciji nasilja (VIDEO)

Udruženje žena „Peščanik“ u maloj sali hotela „Rubin“ u okviru projekta „Podrška ženama u situaciji nasilja“ realizovalo je još jedan u nizu seminara na kojem se govorilo o rodno senzitivnom izveštavanju, partnerskom i porodičnom nasilju.

Profesorka na Fakultetu za evropske pravno-političke studije i članica Opservatorije nezavisnog tela za nadgledanje oblasti nasilja prema ženama, doktorka pravnih nauka Zorica Mršević je istakla da ima više pažnje prema nasilju i institucije su više spremne da reaguju nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

Prema rečima načelnice Službe hitne medicinske pomoći, doktorke Gordane Simić u proteklih šest meseci Hitna je u Kruševcu evidentirala 153 slučaja različitih vidova nasilja.

Najnoviji slučaj zabeležen je u nedelju, 13. jula, u ranim jutarnjim satima, kada se prema rečima droktorke Simić pijano N.N. lice, kojem je Služba hitne ukazala pomoć, vratilo u prostorije njene prostorije i verbalno i fizički napalo dežurnu ekipu. Povređeno je dvoje radnika noćne smene, koji su trenutno na bolovanju. O ovom vidu nasilja prema službenim licima obaveštene su sve strukture i preduzete pravne mere.

Seminar je bio izuzetno posećen, a u rad je bio uključen i zamenik zaštitnika građana u Kruševcu Nemanja Moskovljević.

Povezano