sreda, 15. jul 2020.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Podrška ženama u situaciji nasilja (VIDEO)

Podrška ženama u situaciji nasilja (VIDEO)

Udruženje žena „Peščanik“ u maloj sali hotela „Rubin“ u okviru projekta „Podrška ženama u situaciji nasilja“ realizovalo je još jedan u nizu seminara na kojem se govorilo o rodno senzitivnom izveštavanju, partnerskom i porodičnom nasilju.

Profesorka na Fakultetu za evropske pravno-političke studije i članica Opservatorije nezavisnog tela za nadgledanje oblasti nasilja prema ženama, doktorka pravnih nauka Zorica Mršević je istakla da ima više pažnje prema nasilju i institucije su više spremne da reaguju nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

Prema rečima načelnice Službe hitne medicinske pomoći, doktorke Gordane Simić u proteklih šest meseci Hitna je u Kruševcu evidentirala 153 slučaja različitih vidova nasilja.

Najnoviji slučaj zabeležen je u nedelju, 13. jula, u ranim jutarnjim satima, kada se prema rečima droktorke Simić pijano N.N. lice, kojem je Služba hitne ukazala pomoć, vratilo u prostorije njene prostorije i verbalno i fizički napalo dežurnu ekipu. Povređeno je dvoje radnika noćne smene, koji su trenutno na bolovanju. O ovom vidu nasilja prema službenim licima obaveštene su sve strukture i preduzete pravne mere.

Seminar je bio izuzetno posećen, a u rad je bio uključen i zamenik zaštitnika građana u Kruševcu Nemanja Moskovljević.

Povezano