petak, 15. januar 2021.

Kruševac
petak
Mestimično oblačno.
Mestimično oblačno.
-1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 69%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Domaćem i stranom tržištu potrebna je Industrija 14. oktobar (VIDEO)

Domaćem i stranom tržištu potrebna je Industrija 14. oktobar (VIDEO)

Domaćem i stranom tržištu potrebna  je Industrija 14. oktobar o čemu govore zaključeni ugovor u vrednosti preko 120 miliona dinara, izjavio je za Radio televiziju Kruševac generalni direktor mr Miloš Isailović.

Uz odgovarajuću finansijsku podršku,proizvodni kapaciteti bi se aktivirali sa sadašnjih 30 na preko 50 odsto što bi Industriji 14. oktobar omogućilo da iz sopstvenih izvora finansira i servisira  troškove poslovanja.

– Imali smo razgovore  sa resornim ministrima i očekujemo, u skorije  vreme, značajniju pomoć republičke administrcije za realizaciju zaključenih poslova, s obzirom da su najznačajniji  partneri Industrije 14.oktobar najveća javna preduzeća u zemlji, između ostalih Kostolac i Kolubara, odnosno Elektroprivreda Srbije – kazao je direktor Isailović.

Za konsolidaciju poslovanja neophodna je pomoć i podrška Beograda. Ipak osnovni preduslov izlaska iz krize je veća  mobilnosti i angažovanje svih radnika i poslovodstva u svim fabrikama i dislociranim pogonima preduzeća, kaže direktor Isailović.

Povezano