četvrtak, 2. april 2020.

Kruševac
četvrtak
Naleti vetra.
Naleti vetra.
0°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s J
 

Šteta od poplava na teritoriji Grada Kruševca procenjena na 167,5 miliona dinara (VIDEO)

Šteta od poplava na teritoriji Grada Kruševca procenjena na 167,5 miliona dinara (VIDEO)

Procenjena šteta od majskih poplava na teritoriji grada Kruševca je oko 167 i po miliona dinara. Najviše štete je na poljoprivrednom zemljištu i kulturama, a grad je iz budžeta izdvojio oko 10 miliona dinara za saniranje dela štete na putnoj infrastrukturi.

Gradska komisija za procenu štete formirana je odmah posle majskih poplava, i sa radom je počela 19. maja. Prvi izveštaj nadležnima u republici prosleđen je 30. juna. Stručne komisije procenile su štetu na objektima, infrastrukturi i  poljoprivrednom zemljištu i kulturama, i to na području dolina Ribarske reke, Rasine i Morave gde je i bilo najviše štete objašnjava predsednik Gradske komisije Zdravko Jovanović. Najviše štete je na poljoprivrednom zemljištu i kulturama, a najmanje na objektima.

Grad Kruševac je već dosta uradio na sanjiranju štete na infrastrukturi, ističe Jovanović.

Za ove namene je iz budžeta Grada izdvojeno oko 10 miliona dinara. Inače, nezavisno od procene štete od poplava na teritoriji grada Kruševca od 13. do 28. maja šteta od grada na objektima i poljoprivrednim kulturama iznosi 143miliona i 800 hiljada dinara.

Povezano