utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Bez padavina.
Bez padavina.
11°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 43%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

Radnici 14. oktobra nastavili protest (VIDEO)

Radnici 14. oktobra nastavili protest (VIDEO)

Sindikati i zaposleni IMK 14. oktobar nastavili su ispred zgrade gradske uprave protest. Štrajkači su simbolično, iz kante za smeće delili senviče radnicima, a predloženo je da se odredi broj za slanje SMS poruka kao donacija za ublažavanje socijalnog statusa zaposlenih u 14. oktobru.

Od 25. juna radnici IMK 14. oktobar su u protestu zbog neisplaćenih 19 plata, dugovanja naknade za bolovanja, prevoz, posmrtnina, više od četiri godine i neoverenih zdravstvenih knjižica. Kao što su najavljivali, ispreg zgrade Gradske uprave doneli su kantu za smeće iz koje su radnicima delili sendviče, lizalice i papire sa obećenjima i pozivima na strpljenje. Okupljenima su se obratli predsednici Samostalnog i sindikata nezavisnost IMK 14. oktobar Ljubiša Velimirović i Dejan Mutavdžić.

Na skupu se čuo predlog upućen mobilnim operaterima da zbog simbolike odrede broj 1414 kojim bi se slanjem SMS poruka doniralo po 50 dinara za ublažavanje socijalnog stausa zaposlenih u IMK 14. oktobra i članove njihovih porodica.

Povezano