sreda, 30. septembar 2020.

Kruševac
sreda
Oblačno.
Oblačno.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 86%
Brzina vetra: 3 m/s JZ
 

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležen i u Kruševcu (VIDEO)

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležen i u Kruševcu (VIDEO)

Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima, ustanovljen ove godine, obeležen je i u Kruševcu promotivno – informativnom akcijom Crvenog krsta na otvorenim baženima Sportskog centra.

Crveni krst Kruševac od pre nekoliko godina aktivno učestvuje u organizovanju različitih sadržaja sa ciljem  podizanju svesti o opasnostima koje vrebaju od različitih oblika trgovine ljudima, kaže službenica ove humanitarne organizacije, Emina Todorović.

Naša primarna ciljna grupa, kada je reč o ovom globalnom problemu , jesu mladi, što je i bio razlog da za održavanje akcije odaberemo upravo bazene, ističe volonterka Crvenog krsta Danijela Pavlović.

Crveni krst Kruševac od 2009. godine u cilju prevencije i informisanosti, organizuje radionice i prezentacije u osnovnim i srednjim školama i Domu Jefimija kako deca i mladi i sami ne bi postali žrtve trgovine ljudima. Inače, trgovina ljudima definiše se kao oblik modernog ropstva, odnosno zloupotrebe ljudskih bića i povrede njihovih osnovnih ljudskih prava radi sticanja materijalne koristi. Od početka godine, u našoj zemlji evidentirano je 86 žrtava trgovine ljudima, od kojih 75 kao žrtve radne eksploatacije. Volontere na bazenima obišao je pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Nikola Petrović.

Povezano