nedelja, 28. februar 2021.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
4°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 59%
Brzina vetra: 1 m/s SZ
 

Cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama više i po nekoliko puta (VIDEO)

Cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama više i po nekoliko puta (VIDEO)

Zbog lošeg vremena, poplava, preprodavaca, ove godine cene poljoprivrednih proizvoda na kruševačkim zelenim pijacama više su i po nekoliko puta u odnosu na prošlogodišnje.

Poljoprivredni proizvodi odnosno cene voća i povrća pre svega na pijacama , godinama unazad bili su zaslušni za minimalmi rast inflacije Zavoda za statistiku. Polovinom nedelje stara zelena pijaca u kruševcu puna je prodavaca, ima i ponekog kupca ali je više penzionera koji šetajući pored tezgi provode slobodno vreme. Interesovalo nas je šta je uticalo na po nekoliko puta više cene u odnosu na 20013. godinu, kakva je potražnja i da li je pijaca skupa s obzirom da su plate i penzije kao prošlogodišnje.

Evo nekih  cena koje su više i do dva puta u odnosu na prošlogodišnje. Krompir se prodaje po ceni od 60 dinara, paradajz je kao nikada do sada krajem jula nije zabeleženo 100, nektarine od 60 do 70, paprika 80 do 100 dinara kilogram ili lošijeg kvaliteta 5 dinara komad, crni luk 50, koliko košta i kilogram krastavaca, jabuke su oko 60 a samo su nepromenjenu cenu zadržala jaja od 7 do 13 dinara u zavisnosti od klase.

Pojedini kupci požalili su se i da je pijaca skuplja od marketa ali ovo je pitanje koje će mo postaviti drugom prilikom.

Povezano