sreda, 24. februar 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Prvenstvo Srbije u reli letenju u Trsteniku

Prvenstvo Srbije u reli letenju u Trsteniku

U Trsteniku je održano Prvenstva Srbije u reli letenju. Sudije su posle zbrajanja negativnih poena proglasili pobednike Prvenstva Srbije u reli letenju u Trsteniku u kategoriji generalnog pojedinačnog plasmana. Najmanje negativnih bodova na ovom takmičenju imala je ekipa Aero kluba Naša krila iz Paraćina, koju čine Aleksandar Godić i Ratko Jovanović. Publika je bila u prilici da uživa i u atraktivnom revijalnom delu manfestacije.

Vremenske prilike su učinile svoje, pa je raspored programa u poslednjem trenutku izmenjen, ali to nije sprečilo reli letače da posle nekoliko odlaganja održe takmičenje. A ono se sastojalo iz tri discipline: izviđanja, vremenske tačnosti i preciznog sletanja. Na unapred pripremljenim maršutama postavljeno je pet okretnih tačaka i osam fotografija koje je trebalo pronaći u roku od 90 minuta sa tolerancijom od ±2 sekunde, da bi zadatak bio završen preciznim sletanjem na polje širine 2 metra. Učestvovalo je osam posada.

Aero klub Trstenik organizovao je ovo nacinalno takmičenje uz ambiciju da vrlo brzo na sličan način okupi i najbolje evropske posade, na prvenstvu starog kontinenta.

Nezaboravan doživljaj brojnim gostima, fasciniranim umećima gospodara visina, u revijalnom delu programa priuštili su padobranaci 63. padobranske brigade, wingsuit letači iz Srbije i Hrvatske, piloti motornih zmajeva i jedrilica, avio modelari.

Prvenstvo Srbije u reli letenju Aero klub Trstenik je organizovao uz podršku Opštine Trstenik.

Povezano