sreda, 24. februar 2021.

Kruševac
sreda
Bez padavina.
Bez padavina.
6°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 82%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Centar za socijalni rad u godini jubileja (VIDEO)

Centar za socijalni rad u godini jubileja (VIDEO)

Centru za socijalni rad u Kruševcu predstoji obeležavanje jubileja – 50 godina rada i postojanja ove ustanove u službi građana. Obezbeđivanje sredstava za adaptaciju objekta namenjenog za prihvatilište beskućnika, jedan je od prioriteta,  a očekuju se i najavljene izmene Porodičnog, kao i Zakona o socijalnoj zaštiti i o volonterizmu, kaže za našu medijsku kuću, direktorka kruševačkog Centra za socijalni rad Slađana Čabrić.

U ovoj godini kruševačkom Centru za socijalni rad predstoji obeležavanje jubileja – 50 godina rada i postojanja. Održavanje svečanog skupa planirano je u Pozorištu krajem novembra, eventualno početkom decembra, a u pripremi su i film i publikacija tim povodom, najavila je direktorka Slađana Čabrić.

Imajući u vidu da se u oblasti socijalne zaštite i pružanja usluga, uvek teži , efikasnijoj i adekvatnijoj pomoći  različitim kategorijama korisnika, najavljena je i izmena Porodičnog i Zakona o socijalnoj zaštiti i o volonterizmu.

Ovo su veoma značajne promene, s obzirom na povećanje broja korisnika novčane socijalne pomoći, odnosno broja porodica, koji se u periodu od 2011. do 2014. sa hiljadu povećao na 4 hiljade – dodala je Čabrićeva.

U ovoj godini kruševačkom Centru za socijalni rad predstoji i obeležavanje jubileja – 50 godina rada i postojanja. Održavanje svečanog skupa planirano je u Pozorištu krajem novembra, eventualno početkom decembra, a u pripremi su i film i publikacija tim povodom, najavila je direktorka Slađana Čabrić.

Povezano