utorak, 2. mart 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
7°C
Trenutni pritisak: 1040 mb
Vlažnost: 63%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Klaus Kenet predstavio knjigu Kruševljanima (VIDEO)

Klaus Kenet predstavio knjigu Kruševljanima (VIDEO)

U amfiteatru crkve Lazarice predstavljena je knjiga „Kroz njive gladi do hleba života“ autora Klausa Keneta, profesora nemačkog jezika, pisca, novinara, i po mnogo čemu jedinstvenog bogotražitelja.

Otvarajući veče, starešina Crkve Lazarice otac Željko Marković predstavio je Keneta kao savremenog bogotražitelja, naglasivši kako čitajući njegovu knjigu i upoznajući njegov neobičan životni put možemo pronaći odgovore na mnoge dileme i pitanja koja sebi postavljamo.

A sadržina knjige je živo, iskreno i potresno svedočenje o najtamnijim putevima i stanjima u kojima se Kenet nalazio tokom svog dugog duhovnog lutanja. Potraga je bila ispunjena brojnim razočarenjima, koja su ga terala da prelazi iz jedne religije u drugu. Ipak, nijedna od njih, kao ni okultizam i ezoterija, ni droge, ali ni filozofija, nisu uspeli da ispune njegovu unutrašnju prazninu sve dok nije sreo oca Sofronija koji će izvršiti presudan uticaj na njegov dalji život, što je dovelo do pravoslavnog krštenja 1986. godine.

Treće izdanje knjige Keneta Klausa objavio je manastir Duljevo, a promociji je, uz brojne goste, prisustvovao i sekretar kruševačke eparhije protojerej stavrofor Dragi Veškovac.

Povezano